Is het erg dat jij misschien geen perfecte moeder bent?
23 november 2017 
2 min. leestijd

Is het erg dat jij misschien geen perfecte moeder bent?

Ik had grootste plannen voordat ik moeder werd

perfecte moederVoordat ik moeder werd, had ik precies bedacht hoe ik het zou doen… Ik zou geduldig zijn, altijd lief en vriendelijk, ik zou boekjes voorlezen, torens bouwen, koekjes bakken en in de plassen stampen. Niets zou mij te gek zijn.

En nu ik moeder ben? Ik zal je eerlijk zeggen dat ik duplo echt stom vind (lekker handig met 3 jongens), koekjes bakken nog steeds ontzettend leuk is (1x per half jaar ) en ik ook lang niet altijd zo geduldig ben als vroeger in mijn dromen…

Herkenbaar? Vast wel hè?

Is het erg dat je misschien niet perfect bent?

Maar de belangrijkste vraag is; is dat erg? Is het erg dat je niet perfect bent? Is het erg dat de realiteit je heeft ingehaald en dat je geen Miss Perfect bent?

Dat antwoord kan jij alleen geven. Er is niemand die tegen jou zegt; ‘Hee! Zo’n moeder zou je niet worden! Je zeurt te veel, je snauwt teveel. Jij moet vaker torens bouwen en vaker met je kinderen stoeien! Je zet ze veel te vaak achter de tv!’

Degene die over jou oordeelt, ben jijzelf

Degene die over jou oordeelt, ben jijzelf. En vraag jezelf eens af of dat terecht is. Ja? Ben je écht geen leuke moeder? Mopper je echt te veel? Sta je constant in de zeurstand? Doe je te weinig leuke dingen met je kinderen? Ja? Doe er dan wat aan! Kom in actie. Je kunt niet verwachten dat de situatie verandert, als jij precies hetzelfde blijft doen.

Maar wees ook lief voor jezelf. Vroeger had je bedacht dat je een oermoeder zou worden, één voor wie niets te veel zou zijn en iemand die altijd ‘aan’ zou staan. Maar wees vooral realistisch. Die mensen bestaan niet!

Is het gras bij de buren echt groener?

Soms lijkt het er wel op, als je naar de andere moeders op het schoolplein kijkt. Die 3 kinderen op school brengen en nog 1 in de buggy en iedereen ziet er stralend en fris gewassen uit. Maar ook die hebben hun issues en ook die hebben hun zorgen en problemen.

Dus neem het advies van een klant van me maar ter harte. Want die zei; ‘Nu snap ik het, ik moet niet kijken naar de anderen op het schoolplein. Het gras is niet groener bij anderen, dat is alleen maar kunstgras!’

En jij? Lijk jij op de moeder die je vroeger bedacht had te zullen worden?


Wil jij graag weten hoe je het voor elkaar krijgt dat je kind beter gaat luisteren, zonder dat jij eerst boos hoeft te worden? Dat kan!

Download het gratis ebook ‘Hét geheim om kinderen te laten luisteren’ en jij kunt er direct mee aan de slag.

mijn kind luistert niet

Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen. Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Reactie plaatsen