Annelies Bobeldijk

Ik coach moeders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag weer strijd in huis hebben over alledaagse dingen.

Terwijl ik weet dat het ook anders kan. En dat gun ik jou ook!

Dit vind ik belangrijk

Mijn naam is Annelies Bobeldijk, dé opvoedexpert in Nederland voor moeders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen.


Ik word regelmatig geinterviewd als deskundige door allerlei Nederlandse Media, zoals bijvoorbeeld dagblad Trouw en RTL Nieuws.


Ik ben de bedenker van de B.A.S.I.S. methode. Een methode die jou, stap voor stap, de basis leert van het liefdevol én duidelijk opvoeden van je kind.


Want strenger worden is niet de oplossing, duidelijk worden wel. En dat kun je doen zonder te schreeuwen. 


Ik ben zelf moeder van 3 jongens (7, 5 en 3). Daarnaast ben ik ook nog werkzaam als kleuterleerkracht.


Als opvoedexpert heb ik al duizenden moeders geholpen met mijn e-books, video’s en blogs. 


Daarnaast heb ik al tientallen ouders persoonlijk begeleid in mijn praktijk naar het opvoeden in een fijne en gezellige sfeer.


Voor mij is het belangrijk dat je luistert naar wat je kinderen belangrijk vinden en waar zij mee bezig zijn, dat je hen betrekt in beslissingen en dat je hen behandelt zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.


Ik weet zeker dat ook jouw kinderen beter gaan luisteren, wanneer je dat gaat toepassen.


Jammer genoeg wordt deze visie vaak in verband gebracht met softe moeders, die hun kinderen pamperen en hun zin geven en die geen nee durven zeggen tegen hun kinderen. Een beetje de generatie van nu, waarin een heleboel kinderen als prinsen en prinsessen behandeld worden. En moeders de ballen uit hun broek rennen om er maar voor te zorgen dat het hun kinderen aan niets ontbreekt.


En dat is absoluut niet de manier waarop ik vind dat je met kinderen om moet gaan. Met je kinderen meedenken en naar je kinderen luisteren staat absoluut niet gelijk aan ‘soft’ zijn. Tenminste, in mijn geval niet. 

Dit moet je weten over mij:

Daarom vind ik het belangrijk dat je deze dingen over mij weet, dan weet je een beetje wat voor vlees je in de kuip hebt:


  • Ik krijg die kriebels bij woorden als: je innerlijke kind
  • En ook van de zin: ‘Er moet nog wat geheeld worden uit je verleden’
  • Ik houd niet van zoetsappig gedoe
  • Mijn nekharen gaan overeind staan als kinderen van 5 het nog steeds over ‘toet-toet’ hebben in plaats van de auto, dus je kunt je voorstellen hoe ik reageer als mijn man aan onze oudste vraagt waar hij ‘Au’ heeft
  • Kinderen mogen best nee te horen krijgen, sterker nog, daar worden ze groot en sterk van (je kunt het wel op een manier doen zodat je kinderen nog steeds het gevoel hebben dat je naar hen luistert en hen begrijpt)
  • Ik vind dat kinderen zelf moeten leren om hun problemen op te lossen
  • De opmerking ‘Kinderen die vragen worden overgeslagen’ vind ik leiden tot niet-assertief gedrag. Later moet je weer leren dat je best voor jezelf mag opkomen en mag zeggen wat jij wilt… matcht niet…
  • De opmerking: ‘You can’t make children behave better by making them feel worse, children who feel better, behave better’ is voor mij een absolute GO.
  • Ik ben direct, praktisch, nuchter en vertel je waar het op staat

Tips uit boekjes helpen niet

Naast alle kennis die ik heb als opvoedcoach, ben ik dus zelf moeder van 3 jongens en weet ik dus als geen ander dat de tips uit de boekjes in de praktijk heel anders uitpakken.


Eigenlijk geloof ik zelfs helemaal niet in tips voor specifieke situaties. Zolang jij niet weet waarom je kind zich gedraagt zoals hij zich gedraagt en je nog niet begrijpt wat er in zijn koppie omgaat, zal geen enkele tip echt werken. 


Het werkt dan vaak maar eventjes, tot het moment dat het weer tegenzit en alles al snel weer terugvalt in zijn oude patroon. Ik vergelijk dat soort tips vaak met het innemen van paracetamol. Je slikt het, je hoofdpijn is weg, tot de paracetamol weer is uitgewerkt en de hoofdpijn gewoon weer terug komt. 

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen om je kinderen beter te laten luisteren? Laten we eens vrijblijvend kennismaken.