Continu strijd met je kind over het thuisonderwijs?
15 januari 2021 
1 min. leestijd

Continu strijd met je kind over het thuisonderwijs?

Heb jij constant strijd met je kind over het schoolwerk nu hij thuis moet werken?

Let dan even op.

Want ‘in the end’ ben je de moeder van je kind. Niet zijn juf.
Jouw HOOFDrol is om er voor je kind te zijn, voor hem te zorgen en hem een fijne thuisbasis te geven.

Kortom, jouw rol is om zijn moeder te zijn. Niet zijn juf.

Als het voor een korte periode samen kan, dus én juf én moeder, dan is dat heel fijn. Maar gaat dat niet, omdat de sfeer in huis er totaal aan onderdoor gaat, schakel dan alsjeblieft de hulp van de leerkracht in.

Daar zijn ze voor.
Zie dat alsjeblieft niet als falen, omdat het je niet lukt om allebei die rollen te vervullen.
Zie het als zorgen voor je kind. Zie het als ervoor zorgen dat jij die ene, allerbelangrijkste rol van moeder zijn, graag goed wil kunnen blijven uitvoeren.

❤️


Wil jij graag leren hoe je rustig en geduldig kunt reageren als je kind zich lastig gedraagt? Doe dan mee met de minicursus | Geduld bewaren.

In 5 dagen leer jij hoe je positiever en geduldiger in het ouderschap kunt staan, zodat jij niet meer zo opgefokt hoeft te voelen. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen. Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Reactie plaatsen