Als je kind geen zin heeft om thuis te werken
15 januari 2021 
1 min. leestijd

Als je kind geen zin heeft om thuis te werken

Heeft jouw kind ook af en toe echt geen zin om te werken?

Je probeert je kind aan te sporen, te motiveren, aan het werk te krijgen, maar het voelt een beetje als trekken aan een dood paard. Zuchtend en steunend kijkt hij naar zijn werk en in slow motion pakt hij zijn potlood.

Snapt hij nou zelf niet dat als hij even doorpakt, hij zo klaar is? Zoveel is het nou ook weer niet… Het duurt alleen lang, omdat hij zo vreselijk treuzelt.

Herkenbaar?

Kijk dan even naar de afbeeldingen hieronder, om te zien hoe je dat ook op een andere manier kunt aanpakken.

     

Je zult merken dat je kind veel meer minder zal mokken als je het op deze manier aanpakt.

Ga jij het uitproberen?

 


Wil jij graag leren hoe je rustig en geduldig kunt reageren als je kind zich lastig gedraagt? Doe dan mee met de minicursus | Geduld bewaren.

In 5 dagen leer jij hoe je positiever en geduldiger in het ouderschap kunt staan, zodat jij niet meer zo opgefokt hoeft te voelen. Klik hier voor meer informatie.

geduld bewaren

Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen. Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Reactie plaatsen