Ieder kind wil het liefste LIEF gevonden worden
15 juni 2021 
1 min. leestijd

Ieder kind wil het liefste LIEF gevonden worden

Soms haalt je kind het bloed onder je nagels vandaan…

Hij daagt je uit en hij lijkt er wel lol aan te beleven om zo vervelend mogelijk te doen. Eerlijk gezegd irriteert het je behoorlijk, waarom doet hij nou zo? Het is toch veel gezelliger als hij gewoon doet?

Maar weet je… Kinderen vinden het zelf ook niet fijn als het zo gaat. Ze balen zelf ook van hun eigen driftbuien en hun eigen gevoel.

Diep van binnen wil ieder kind gewoon, simpelweg, LIEF gevonden worden. En dan vooral door zijn ouders, de personen van wie hij het meest houdt.

Dat is wat een kind wil. Hij weet alleen niet altijd hoe hij dat voor elkaar moet krijgen. Hij zit zichzelf in de weg, hij zit met zichzelf in de knoop of het lukt hem gewoon nog niet om het negatieve gevoel wat in hem zit (omdat hij ruzie had op school of omdat de sommen moeilijk zijn of omdat…) kwijt te raken.

En de makkelijkste weg om het kwijt te raken is om het op jou af te reageren. Niet leuk, niet fijn, maar nooit bedoeld om jou een rotgevoel te bezorgen.

Het is lastig, ik weet het, ik heb dat zelf ook. Maar het is juist het kind dat zichzelf het meest in de weg zit, dat vaak het meest negatieve gedrag laat zien. Maar dat is JUIST het kind dat het zó nodig heeft om LIEF gevonden te worden.

Geef jij jouw kind vandaag ook een extra knuffel om hem te laten weten dat je hem lief vindt, ondanks dat zijn gedrag niet altijd even lief is 💙?


Heb jij de Vraag van vandaag al in huis? 50 kaarten voor ontelbaar veel mooie gesprekken met je kind. Heel fijn om de band samen te versterken en om mooie momenten samen te creëren. Juist als het soms met je kind moeizaam gaat, omdat hij negatief gedrag laat zien, is het heel fijn om daar dit soort momenten tegenover te zetten.

de vraag van vandaag

Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen. Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Reactie plaatsen