3 lifehacks om de autorit met je kinderen naar je vakantiebestemming te overleven
13 juni 2022 
2 min. leestijd

3 lifehacks om de autorit met je kinderen naar je vakantiebestemming te overleven

Hoe overleef je de autorit met je kinderen naar je vakantiebestemming?

Want vakantie is heerlijk, maar de reis... Die kan hééél lang duren. Of in ieder geval, zo voelt het.

Want voor je je eigen straat uit bent, hebben je kinderen al 6x gevraagd of jullie er al bijna zijn, al 11x ruziegemaakt en tig keer om een snoepje gevraagd.

Daarom in dit blog 3 lifesavers, zodat jij ontspannen op je vakantieadres aan kan komen.
Allemaal tips die in ons gezin perfect werken, dus doe er je voordeel mee :)

Lifehack 1: Wissel de stoelindeling eens af

Ruziënde kinderen op de achterbank is zo ongeveer frustratie nummer 1. Soms helpt het om de dynamiek te veranderen en de stoelindeling af te wisselen. Laat je kind eens voorin zitten en ga zelf eens achterin zitten (als dat past natuurlijk). Je zal merken dat het fijn is als je kinderen niet de hele tijd naast elkaar zitten en ze een beetje 'ruimte van elkaar' hebben.

Lifehack 2: Speel spelletjes

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, kennen we allemaal en ben je na 5 minuten ook wel weer zat. Dus daarom even een paar van onze favorieten:

Nummerbordenbingo

Maak een bingokaart met de getallen 1 tot 99 erop. Kijk om je heen en kruis alle getallen af die je tegenkomt. Wie heeft er als eerste bingo?

En voor jongere kinderen, maak een autobingo met plaatjes. Schapen, koeien, verkeersborden, vliegtuigen, campers, je kunt het zo gek niet bedenken.

Maak samen een verhaal

Iemand verzint een gekke titel en vervolgens ga je samen een verhaal bedenken. Alles mag, maar... Je moet om de beurt 1 regel bedenken. Niet meer, niet minder. Hilariteit en slappe lach gegarandeerd.

Wat kies jij?

Verzin twee dingen waar de ander uit móet kiezen. Dat kunnen leuke dingen zijn, zoals 'Zwemmen of naar de speeltuin?'. Maar ook vieze of gekke dingen. 'Wormen eten of spinnen eten?' Hoe lastig het ook is, je moet kiezen.
Onze kinderen vinden het vooral leuk om de meest gekke en vieze dilemma's aan ons voor te leggen. Dus speel vooral lekker mee, kun je lachten.

De vraag van vandaag

Dé perfecte bezigheidstherapie in de auto is 'De vraag van vandaag'. In deze kaartenset zitten 50 originele en verrassende vragen om met je kinderen in gesprek te gaan.


Je zult verbaasd staan van de creatieve antwoorden die jouw kind geeft. Zelfs 'niet-praters' gaan kletsen, met behulp van deze kaarten.

Ideaal om deze kaartenset te gebruiken voor de lange autorit naar je vakantiebestemming. Ieder uur een nieuwe vraag om gezellig met elkaar te bespreken in de auto. Bijvoorbeeld:

En het leuke is; op iedere kaart staan nog extra vragen die jou helpen om het gesprek gaande te houden. Succes gegarandeerd. Klik hier om de 'Vraag van vandaag te bestellen'. (Leuk om te weten; je krijgt nu tijdelijk als cadeautje bij de kaartenset een superhandige PDF met de 23 leukste waterspelletjes voor kinderen).

Lifehack 3: Een eigen snoepbakje

Mag ik een snoepje?? En dat 473 x. Per uur.
Sinds wij onze kinderen van te voren een eigen doosje met snoep geven voor de hele rit, zijn we van dit gezeur af.
Sterker nog, ze eten daardoor veel minder, want ze zijn steeds bezig met: Hoeveel heb jij nog? Ik denk dat ik nog wat bewaar...dan heb ik op vakantie ook nog wat. Zal ik er nu een nemen of straks?

Doordat ze van te voren weten hoeveel ze krijgen, gaan ze er veel bewuster mee om. En geen gezeur meer om snoep, want ze bepalen zelf wanneer ze iets eten.

Gelijk een mooie les in verantwoordelijkheid :).

Is je kind nog zo klein dat ie alles achter elkaar in zijn mond propt? Doe dan veel minder in het bakje en vul dat na iedere stop bij.

Je zal merken... dit geeft rust.

Wat is jouw lifesaver om de autorit naar je vakantiebestemming goed door te komen? Laat je het weten in de reacties?

Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen.Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Reactie plaatsen