Ik stond erbij en keek ernaar...
23 augustus 2022 
2 min. leestijd

Ik stond erbij en keek ernaar...

Daar ging hij. Op zijn fiets, met zijn grote rugtas achterop. Naar de middelbare school.


En op dat moment worden alle clichés waar.

De tijd vliegt…

Wat gaat het hard, hè?

Ze worden zo snel groot

Voor je het weet zijn ze het huis uit.

En ik kan er denk nog wel 33 bedenken, maar weet je wat… dat doen we niet.

Maar waar ik in de loop der tijd wel achter ben gekomen. Clichés zijn, hoe cheesy ook, gewoon waar. Het is niet voor niets dat iedereen hetzelfde zinnetje gebruikt. Het klopt gewoon.

11 jaar geleden lag ie als een flinke baby van 9 pond in mijn armen en nu fietst ie weg naar de middelbare school. Hatseflats, in een oogwenk.


Ok. Genoeg cheesy en emo geneuzel (ik moet aan mijn zorgvuldig opgebouwde imago als nuchtere meid blijven werken, hè) , ik laat dit jou natuurlijk niet zomaar weten.

Het is een fase

Om er nog maar even een cliché bij te pakken… Ik zie vaak dat ouders van jonge kinderen zichzelf voorbijlopen, onder het motto ‘Het is een fase, het is een fase’. En vervolgens werken ze zich al ploeterend door al die fases van hun kind heen. Want als de ene fase voorbij is, staat de volgende fase alweer voor de deur. En ondertussen sta je als ouders in de overleefmodus en kost je gezinsleven vooral veel energie in plaats van dat het energie oplevert.

Herkenbaar?

Weet je, het is zo zonde als je deze tijd met je kinderen tussen je vingers door laat glippen.
 ⁠Natuurlijk, opvoeden is soms best pittig, we hebben het onwijs druk en het is soms heel vermoeiend. Ik heb zelf 4 jongens en ik weet als geen ander dat het druk en vermoeiend kan zijn. Dat is gewoon een gegeven.⁠

Je kunt het niet overdoen

Maar druk hoeft niet hetzelfde te zijn als zwaar en met heel veel strijd.⁠
Het kan ook echt anders. Je kunt aan het einde van de dag ook moe op de bank ploffen en terugkijken op een fijne dag met je kinderen.⁠
 ⁠
Je kinderen zijn maar één keer klein, nu is het moment om daarvan te genieten. Je kunt deze periode niet over doen.⁠
 ⁠
Dus waarom zou je wachten tot het misschien... ooit...vanzelf voorbij gaat?⁠
Moet je eens nagaan hoeveel gezellige momenten je jezelf en je kinderen dan ontzegt. En hoeveel boze buien, mopperpartijen en baalmomenten er dan nog gaan komen.⁠

Opvoeden kan ook leuker én makkelijker zijn, het is geen hogere wiskunde, je moet alleen wel weten wáár je dan mee aan de slag kunt gaan. In mijn gratis webinar ‘4 onmisbare inzichten om het opvoeden leuker én makkelijker te maken’ ga ik je leren hoe jij ervoor kunt zorgen dat je meer kunt genieten van de tijd met je kinderen.

Geen oppervlakkige tips, maar écht inzicht

Geen losse, oppervlakkige tips waar je 3 dagen mee vooruit kunt en dan weer terug bent bij af. Nee. Ik ga je écht inzicht geven in wat er belangrijk is om op een fijne, warme en liefdevolle manier op te voeden, zónder daarbij je eigen grenzen uit het oog te verliezen. Want we moeten wel realistisch blijven.

Doe jij mee? Je kunt je aanmelden via deze link. En weet je, dit webinar is eigenlijk té waardevol om niet aan mee te doen.

Want de herinneringen van de toekomst, maak je vandaag. Zorg ervoor dat het mooie herinneringen zijn


Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen.Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Reactie plaatsen