Hoe overleef ik de zomervakantie met mijn kinderen?
04 juli 2022 
1 min. leestijd

Hoe overleef ik de zomervakantie met mijn kinderen?

Lange regenachtige vakantiedagen, alle vriendjes uit de buurt zijn op vakantie en de verveling slaat toe...

Vakantie is heerlijk, maar kan soms ook best lang duren. En dan kan je wel eens denken: 'Eh... wanneer mogen ze weer naar school? Help mij de zomer door!'

Dat klinkt heel dramatisch en het is natuurlijk ook een beetje overdreven, want vakantie hebben is gewoon leuk. En je hebt er ook zin in. Lekker een paar weken samen met je gezin. Leuke dingen doen. Hopelijk genieten van het mooie weer en weer even echt aandacht hebben voor elkaar, zonder die drukte van alledag.

Maar hoewel je dus echt wel zin hebt in de vakantie, zie je er stiekem ook wel een beetje tegenop. Want op je vakantieadres gaat het meestal wel goed, maar er komen ook nog een paar weken dat je gewoon thuis bent met de kinderen.

En dan kunnen de dagen best lang zijn. Ze vervelen zich snel, vragen veel aandacht en jij weet niet of je daar wel de energie voor kunt opbrengen. Helemaal niet als ze ook nog de hele tijd elkaar in de haren vliegen.

Als jij dit herkent, luister dan de podcast 'Help mij de zomer door - Hoe overleef ik de zomervakantie met mijn kinderen'.

In deze aflevering van de podcast ga ik je laten zien hoe jij je geduld beter kunt bewaren en hoe je ermee omgaat als je kind alleen maar samen met jou wil spelen. En natuurlijk het antwoord op de vraag: Hoe vaak moet je eigenlijk spelen met je kind?

Luister je mee?

---------------------------------------------------------------------------
In de vakantietoolbox zitten 4 superhandige tools om ervoor te zorgen dat jij relaxt en ontspannen de vakantie door kan komen. Omdat de vakantie ook bedoeld is als een rustige periode voor jou.

Je bestelt de vakantietoolbox via deze link.


Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen. Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Ciska Schmidt
Door

Ciska Schmidt

op 10 Jul 2023

Ik volg dit vanwege mijn dochter met 2 kleintjes van 5 jaar en een van bijna 3 jaar dan kan ik af en toe inspringen.

Reactie plaatsen