Artikel 5 van het WOW! Burgerlijk Wetboek
22 augustus 2022 
1 min. leestijd

Artikel 5 van het WOW! Burgerlijk Wetboek

Ok. It's confession time. Ik ben dus zo'n suffe muts die politiek interessant vind en dus heb ik in de vakantie het boek van Pieter Omtzigt gelezen. Als mijn imago nu enorme schade oploopt, sorry not sorry. Ik vond het nog leuk om te lezen ook.  

Maar één van de dingen die ik daar las, was dat je als Nederlandse burger blijkbaar geacht wordt om de wetten te kennen.

Nou, ik zal je zeggen, ik heb vandaag even zitten speuren in het online wetboek en dat is bij voorbaat al een mission impossible. Ik bedoel, buiten het feit dat de taal die daar gebruikt wordt, volkomen abacadabra voor me is, zijn het ook zóveel wetten en artikelen dat je minstens 380 jaar moet worden wil je ze allemaal kunnen lezen.

Schiet niet op dus.Daarom dacht ik. Dat kan makkelijker.
Want ook voor de opvoeding van je kinderen zijn er allemaal regels te vinden en weet je soms echt niet meer waar je je nou aan 'moet' houden.

Daarom licht ik even een belangrijk artikel toe uit het WOW! burgerlijk wetboek der opvoeding. En dat artikel zou eigenlijk iedereen moeten kennen.

Dat is artikel 5.

Je denkt misschien, waar heb je het over? Ik ga het je uitleggen aan de hand van een korte uitleg van dit wetsartikel.

Artikel 5.1 - Doe één hand naar voren en je spreidt je vingers.
Artikel 5.2 - Leg deze hand over je gezicht
Artikel 5.3 - Kijk voortaan op deze manier naar het gedrag van je kinderen

Het is namelijk zo, dat wij als opvoeders het zo graag goed willen doen, dat we er bovenop zitten. We vinden overal wat van en zijn de halve dag bezig met corrigeren.


Maar als je Artikel 5 eens wat vaker in zou zetten, dan zou dat zoveel doen voor de sfeer in huis.
Je hoeft namelijk niet de hele dag ergens iets van te vinden of iets van te zeggen, heel veel dingen lossen ook zichzelf wel op. Kijk eens wat vaker tussen je vingers door en maak keuzes waar je wel en vooral ook waar je niet op reageert.

In mijn gratis webinar ga ik nog 4 onmisbare inzichten met je delen om het opvoeden leuker én makkelijker te maken. Ik ga je laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, zonder dat je daarvoor eerst boos moet worden. Zodat de sfeer in huis verbetert en er weer meer rust en gezelligheid in huis komt.

Doe jij ook mee?Meld je aan, want de inzichten die ik in dit webinar met je ga delen, zijn onmisbaar als jij de rust en de gezelligheid terug in huis wilt brengen.

Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen. Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Reactie plaatsen