Driftbuien bij peuters

Driftbuien zijn een heel normaal verschijnsel in de sociaal-emotionele ontwikkeling van een peuter zijn driftbuien. Je kind leert ontzettend veel in een korte tijd en dat gepaard met frustraties. Daarna krijgt een peuter steeds meer een eigen wil en een eigen mening. Hij wil graag bepalen wat er gebeurt en als dat niet gaat, dan is een driftbui een veel voorkomend gevolg.


In de peuterpuberteit (meestal tussen de 2 en 3 jaar) zal je het meest te maken krijgen met driftbuien. Vanaf 3 jaar nemen de boze buien langzaam af en als je kind ongeveer 5 is, behoren driftbuien over het algemeen tot de verleden tijd.


Als je kind flink in de peuterpuberteit zit, vraagt dat een hoop van jou als ouder. Het omgaan met de boosheid en de driftbuien van je peuter vraagt geduld en uithoudingsvermogen.Wil je meer weten over hoe het werkt in het hoofd van je kind? En wat er in hem omgaat? 

Download dan het gratis e-book 'Ontdek hoe jouw kind de wereld ervaart' en ontdek waarom je vaak precies het verkeerde lijkt te zeggen als je kind boos, verdrietig of dwars is. 


Reactie plaatsen