Fysiek contact helpt om de band met je kind te versterken
12 april 2022 
1 min. leestijd

Fysiek contact helpt om de band met je kind te versterken

Je wist misschien wel dat fysiek contact belangrijk is om de band met je kind te versterken. En hoe beter de band met je kind is, hoe beter je kind ook naar je zal luisteren.

Fysiek contact is meer dan knuffelen

Maar sommige kinderen houden niet heel erg van knuffelen, kusjes en de hele rataplan (en sommige ouders ook niet). Gelukkig zijn er ook nog andere vormen van fysiek contact die ontzettend helpend zijn om een sterkere band met je kind te krijgen. 

Stoeien is bijvoorbeeld een perfecte manier. Kinderen genieten hier echt enorm van. Moeders (gechargeerd gezegd hè, niet iedere moeder) kunnen nog wel eens denken: 'Maak ze nou niet te wild... ze moeten zo naar bed!' of ze vinden dat het er te hardhandig aan toe gaat. 

Maar toch is deze manier van fysiek contact heel belangrijk en niet alleen om de band met je kind te versterken.

Je kind leert hier namelijk nog meer van:

1. Stoeien maakt een kind socialer, je kind leert door te stoeien het verschil tussen spel en agressie.

2. Je kind leert het verschil tussen goed en fout. Wanneer je kind slaat en schopt tijdens het stoeien kun je rustig benoemen dat stoeien niet hetzelfde is als schoppen en slaan, bijvoorbeeld zo: 'Schoppen en slaan hoort niet bij stoeien. Stoeien is leuk en schoppen en slaan is niet leuk.'

3. Stoeien stimuleert kinderen om meer te durven, om risico's te nemen, om moeilijkheden te overwinnen, om out of the box te denken en stevig in je schoenen te leren staan.

Een andere leuke manier (dit vinden mijn kinderen ook echt fantastisch) van fysiek contact is de onderstaande opdracht (deze opdracht is er één uit '10 opdrachten om de band met je kind te versterken'). 

Je zal merken dat je kind hier geen genoeg van kan krijgen. En zo kun je toch fysiek contact hebben met je kind, zonder dat hij overladen wordt met natte kleffe zoenen waar hij helemaal geen zin in heeft.

Ga jij het uitproberen?

----------------------------------------------------------------------------

Wil jij ook aan de slag met de andere opdrachten uit '10 opdrachten om de band met je kind te versterken'? Dat kan. Klik op de link voor meer info en om de opdrachten te bestellen. 

Over de schrijver
Mijn naam is Annelies Bobeldijk, opvoedexpert en dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen. Met mijn nuchtere kijk, wil ik je op een humoristische, praktische én realistische manier laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je kind beter luistert, terwijl jij rustig blijft.
Reactie plaatsen