Annelies Bobeldijk

Dé coach voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen.

Ik weet dat het ook anders kan. 

En dat gun ik jou ook!

In de ideale wereld luisteren kinderen en ontplof jij nooit...

Uit ervaring weet ik dat het ouderschap niet alleen maar leuk is. Voordat je kinderen kreeg, had je misschien (net als ik) al bedacht hoe je het zou gaan doen: 


 • Jouw kinderen zouden luisteren, omdat jij de tijd zou nemen om alles rustig uit te leggen
 • Je zou geduldig, lief en begripvol zijn. 
 • Je zou altijd aandacht hebben voor je kinderen, koekjes bakken, torens bouwen en in plassen stampen. 
 • Niets zou je te veel zijn
 • Je zou rustig blijven en je kinderen geen bevelen geven
Aan de andere kant zou jouw kind 
 • Nooit in de supermarkt op de grond gaan liggen,
 • Keurig zijn bord leegeten, iedere avond weer
 • En altijd in zijn eigen bed slapen

Maar de werkelijkheid is helaas

 anders...

Ik weet niet hoe het met jou zit. Maar ik ben er inmiddels achter dat ik te idealistisch was. Niet helemaal haalbaar in real life. Heb jij ook gemerkt dat nu je kinderen er eenmaal zijn:


 1. Je helemaal niet zo veel geduld hebt voor je kinderen?
 2. Je er gek van wordt dat ze nooit luisteren?
 3. Je regelmatig uitvalt en continu loopt te mopperen?
 4. En dat je helemaal niet lijkt op de ouder die je bedacht had te zullen worden?

Sterker nog, je bent veranderd in het tegenovergestelde... Je Lijkt haast wel een politieagent. Je probeert wel rustig en vriendelijk te blijven, maar als je iets 10x moet vragen, verval je uiteindelijk toch in boos worden en schreeuwen.


Zo had je het niet bedacht én zo wil je het ook niet.

Gelukkig kan het ook anders!

Ik heb ontdekt dat het ook anders kan. 

Dat ik niet hoef te schreeuwen als ik wil dat mijn kinderen naar me luisteren.

Ik weet nu wat ik moet doen om rustig te blijven en geduldig. Zodat het me lukt om positief te reageren.


En dat heeft zoveel invloed op de sfeer in een gezin. 90% van de problemen in een gezin zijn te verhelpen als jij weet wat je kind nodig heeft. Zodat je niet meer op je tenen hoeft te lopen of op hoeft te zien tegen het volgende strijdpunt met je kind.


Wanneer jij begrijpt waarom je kind doet zoals hij doet en je leert verplaatsen in zijn situatie, kom je erachter wat je kind nodig heeft. Zo krijg jij de situatie weer onder controle.


En ik kan je daarbij helpen!

Als opvoedcoach heb ik al tientallen ouders persoonlijk begeleid en al tienduizenden ouders geholpen met mijn e-books, video’s en blogs  naar het opvoeden in een fijne en gezellige sfeer. 

Naast alle kennis die ik heb, ben ik zelf moeder van 4 jongens (10, 8, 6 en 2) en weet ik dus als geen ander dat de tips uit de boekjes in de praktijk soms heel anders uitpakken.


 Annelies Bobeldijk - Opvoedcoach - (voormalig) kleuterjuf - Moeder van 4 kinderenMijn onuitputtelijke bron met praktijkvoorbeelden ;) 

aa

Wat moet je nog over mij weten?

Voor mij is het belangrijk dat je luistert naar wat je kinderen belangrijk vinden en waar zij mee bezig zijn, dat je hen betrekt in beslissingen en dat je hen behandelt zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.


Ik weet zeker dat ook jouw kinderen beter gaan luisteren, wanneer je dat gaat toepassen.


Jammer genoeg wordt deze visie vaak in verband gebracht met softe ouders, die hun kinderen pamperen en hun zin geven en die geen nee durven zeggen tegen hun kinderen. Een beetje de generatie van nu, waarin een heleboel kinderen als prinsen en prinsessen behandeld worden. En ouders de ballen uit hun broek rennen om er maar voor te zorgen dat het hun kinderen aan niets ontbreekt.


En dat is absoluut niet de manier waarop ik vind dat je met kinderen om moet gaan. Met je kinderen meedenken en naar je kinderen luisteren staat absoluut niet gelijk aan ‘soft’ zijn. 


Tenminste, in mijn geval niet. 

 • Ik krijg die kriebels bij woorden als: 'je innerlijke kind', 'dingen helen uit je verleden' etc.
 • Ik houd niet van zoetsappig gedoe
 • Mijn nekharen gaan overeind staan als kinderen van 5 het nog steeds over ‘toet-toet’ hebben in plaats van de auto, dus je kunt je voorstellen hoe ik reageer als mijn man aan onze oudste vraagt waar hij ‘Au’ heeft
 • Kinderen mogen best nee te horen krijgen, sterker nog, daar worden ze groot en sterk van (je kunt het wel op een manier doen zodat je kinderen nog steeds het gevoel hebben dat je naar hen luistert en hen begrijpt)
 • Ik vind dat kinderen zelf moeten leren om hun problemen op te lossen
 • De opmerking ‘Kinderen die vragen worden overgeslagen’ vind ik leiden tot niet-assertief gedrag. Later moet je weer leren dat je best voor jezelf mag opkomen en mag zeggen wat jij wilt… matcht niet…
 • De opmerking: ‘You can’t make children behave better by making them feel worse, children who feel better, behave better’ is voor mij een absolute GO.
 • Ik ben direct, praktisch, nuchter en vertel je waar het op staat

Waar kan ik je bij helpen

Gratis e-book

Download nu 20 tips om ervoor te zorgen dat jouw kind beter gaat luisteren.


Nuchter, praktisch én realistisch.

Supermama's bestaan niet 

Supermama's bestaan niet... Maar zo kom jij wel een heel eind in de buurt.


Jij kunt ervoor zorgen dat je kind beter naar je luistert, terwijl jij rustig blijft. In dit boek kom jij erachter wat jouw kind nodig heeft  en hoe jij kunt reageren op het (lastige) gedrag van je kind.

de vraag van vandaag

De vraag van vandaag

De vraag van vandaag.

In deze kaartenset zitten 50 kaartjes voor 50 mooie gesprekken met je kind.


Op elke kaart staat een originele vraag om aan je kind te stellen, tijdens het avondeten of het naar bed brengen bijvoorbeeld