Door te luisteren naar je kind, zorg je ervoor dat je kind ook beter naar jou gaat luisteren

Een goede band met je kind is zo belangrijk. Maar soms, door de alledaagse drukte en stress, merk je dat die band ver te zoeken is. Door al het gemopper en gejaag, lijken jullie steeds verder van elkaar te verwijderen in plaats van naar elkaar toe te groeien.


Ik merkte dat het voor de band met mijn jongens heel goed was, door regelmatig écht met ze te praten. Niet als kruisverhoor, maar door op een speelse manier echt contact met ze te maken. 


Daardoor kwam ik erachter wat mijn kinderen bezighoudt, waar ze zich zorgen over maken, waar ze van genieten etc. In deze gesprekken geven mijn kinderen ook aan wat ik kan doen om hen te helpen, maar ook wat ze helemaal niet prettig vinden.


Dat zorgt ervoor dat ik het gedrag van mijn kinderen beter begrijp en beter kan plaatsen. En sinds ik dat doe merk ik dat mijn kinderen ook beter naar mij luisteren


Als pas gescheiden moeder van een dochter van 7.5,  zocht ik naar manieren en middelen om in gesprek te komen en te blijven met mijn dochter. Iets wat niet altijd even makkelijk is wanneer je beiden vol emoties en onmacht zit en je dit lastig kunt reguleren. 


Dit trok direct mijn aandacht en de opdrachten kun je zo groot maken, of klein houden als je zelf wilt. Het zorgt voor grappige situaties, inzicht in elkaars denkwereld en even een moment echt investeren in de band die heel belangrijk is zonder dat het beladen voelt.

Lisette le Cuivre

Versterk de band met je kind met behulp van deze 10 praktische opdrachten

Ik heb me de afgelopen jaren volledig toegelegd op de manier waarop je de band met je kind kan versterken.


Ik heb 10 speelse en praktische opdrachten voor jou en je kind verzameld, zodat jij ook het gesprek met je kind kan aangaan op een positieve en ongedwongen manier.


Je kunt de opdrachten direct bestellen via de button hieronder, je ontvangt het dan direct via de mail.

null


Zo werkt het in de praktijk

''Mijn middelste zoon, Siem, heeft de neiging om anderen in de rede te vallen als hij iets wil zeggen. Als we dan zeggen dat hij even moet wachten, wordt hij echt woedend. In een gesprek met hem, vertelde hij mij dat hij zo bang is dat hij dan vergeet wat hij wil zeggen of dat wij vergeten dat hij ook nog iets wil zeggen. Hij bedacht toen zelf dat hij ook zijn vinger kan opsteken (hij zit net op school), om te laten zien dat hij ook iets wil vertellen. Sinds dat gesprek gaat het stukken beter. We zitten wel continu aan tafel met een jongen met zijn vinger omhoog, maar dat nemen we maar voor lief 😉.''


Annelies Bobeldijk

Ik heb van Annelies geleerd om situaties meer vanuit het oogpunt van mijn kinderen en vanuit positiviteit te bekijken. En dat levert thuis hele andere (betere) resultaten op!

Jacolien van Bruchem

Super begeleiding gehad tijdens een even wat mindere periode van het moeder zijn.

Met een paar tips en een luisterend oor is het inmiddels weer super bij ons in huis. 

Esther Driehuis

Ik heb geleerd om mee te bewegen met mijn kinderen en het mooie is, daardoor bewegen zij ook weer mee met mij!

We gaan nu rustiger en relaxter met elkaar om. 

Sylvia Bleijenberg

Wat maakt deze opdrachten zo bijzonder?

  • Je komt op een ongedwongen manier echt in contact met je kind door de speelse opdrachten
  • Je groeit dichter naar elkaar toe, door met elkaar het gesprek aan te gaan
  • Je komt erachter wat je kind bezighoudt, waar hij zich zorgen over maakt en waar hij blij van wordt
  • De opdrachten zijn praktisch en gewoon thuis uit te voeren, je hebt er niets extra's voor nodig
  • Je krijgt inzicht in elkaars denkwereld en daardoor begrijp je elkaar beter
  • De band tussen jullie wordt sterker en sterker

Bestel de opdrachten nu

null


Elke keer als mijn zoon niet lekker in zijn vel zit, gaat hij naar zijn kamer en pakt de opdrachten erbij. Wij zijn er heel blij mee.'

Josée, Moeder van een kind van 6