De vraag van vandaag

50 vragen voor 50 mooie gesprekken met je kind

De vraag van vandaag

50 vragen voor 50 mooie gesprekken met je kind

Je zou dolgraag wat meer écht contact met je kind willen. Maar iedere keer als jij iets wil vragen, dan antwoordt je kind met 'Ik weet het niet' of hij zegt alleen maar 'O, goed hoor'. Tsja... dan weet je nog niks. Je hebt het gevoel dat je de antwoorden er uit moet trekken.


Dat is vanaf vandaag voorbij. Met behulp van 'De vraag van vandaag' kun jij op een ongedwongen manier, hele leuke gesprekken voeren met je kind. Zodat jullie heerlijke momenten samen kunnen beleven en echt met elkaar in contact komen.

Iedere dag een leuke vraag om met je kind te bespreken

In deze kaartenset zitten 50 kaartjes voor 50 mooie gesprekken met je kind. Op elke kaart staat een originele vraag om aan je kind te stellen, tijdens het avondeten of het naar bed brengen bijvoorbeeld.


Om je te helpen, staan er op iedere kaart extra vragen, zodat je door kunt vragen en het gesprek niet eindigt na een kort antwoord.

Met behulp van deze vraagkaarten ga je op een fijne en verrassende manier met elkaar in gesprek. Dit versterkt de band met je kind en je leert elkaar zo nog beter kennen én begrijpen. Ideaal, omdat een goede band tussen jou en je kind de belangrijkste basis is om ervoor te zorgen dat het lekker gezellig blijft in huis.

null

Wat zeggen andere mensen over 'De vraag van vandaag'

Hele originele en verrassende vragen waarmee je echt een andere kijk krijgt in het hoofd van je kind. De antwoorden van mijn kind zijn vaak ook anders dan ik had verwacht en je krijgt er echt leuke, andere gesprekjes door. En het leuke is dat je dit op elk tijdstip kunt doen en zo echt even samen een momentje hebt.
Gina Lemmen
Als nieuwsgierige moeder wil ik graag weten wat mijn kinderen bezig houdt. Ik merkte dat de vraag ‘Hoe was het op school?’, meestal het antwoord leuk of stom opleverde. Daar bleef het dan bij. Door de vragen van Annelies van WOW! Opvoedcoaching en vooral ook de vervolgvragen hebben we nu vele leukere gesprekken.
Judith
Via de stories op Instagram kwamen wij in aanraking met deze vragen. Onze kinderen vonden het meteen heel erg leuk! Al snel kwam de vraag: "Mam, wat is de vraag van vandaag?". Wij gebruiken het soms bij het naar bed gaan, soms op een ander moment van de dag. De kinderen worden geprikkeld tot nadenken, zeker met de hulp/ doorvraag-vragen. Zo kom je soms op onverwacht leuke gesprekken met elkaar. Wij zijn enthousiast!
Lonneke van der Sluijs
De ‘vragenkaarten’ zijn een echte aanrader! De ene keer een grappige vraag, de andere keer wat serieuzer, maar altijd een opening voor een gesprekje en een momentje samen voor het slapen gaan. Je hoort soms dingen van de kinderen die je niet wist en hoe fantasierijk ze ze zijn! Dikke aanrader om wat meer los te krijgen uit je kind en wat verder te komen dan ‘weet ik niet’.
Ivette Wentink

Over mij

Mijn naam is Annelies Bobeldijk. Ik ben dé opvoedexpert van Nederland en help je het gedrag van je kind beter te begrijpen.


Zelf ben ik moeder van 4 jongens (10, 7, 5 en 1) en ik geniet het meest van de (h)eerlijke gesprekken met mijn kinderen. Juist die momenten waar je kind laat zien wat hem bezighoudt, hoe hij over dingen denkt en wat hij graag zou willen, zorgen ervoor dat je je kind echt leert kennen zoals hij is.


Ik gun alle ouders deze mooie gesprekken met hun kinderen. Omdat het zo fijn is om ongedwongen met elkaar te kunnen kletsen over belangrijke en minder belangrijke dingen.


Precies de reden waarom ik de 'Vraag van vandaag' heb ontwikkeld. 

null

Wat maakt de vraag van vandaag zo bijzonder?

'Ik weet het niet' is geen optie meer

Een gesprek voeren met een kind is nog niet zo gemakkelijk. Als je een vraag stelt, krijg je vaak 'Ik weet het niet' of alleen maar een kort antwoord te horen.


Bij 'De vraag van vandaag' staan op iedere kaart een aantal extra vragen. Die helpen je om door te vragen en zo het gesprek gaande te houden.

Echt een gezellig moment met elkaar

Of je 'De vraag van vandaag' nu tijdens het avondeten of het naar bed gaan bespreekt, het zorgt echt voor een gezellig moment met elkaar.


Je zult merken dat je kind er zelfs zelf om gaat vragen als je het vergeten bent. 'Mam, pap! Wat is de vraag van vandaag?'

De band met je kind wordt sterker

'De vraag van vandaag' helpt je om op een ongedwongen, gezellige manier met je kind in gesprek te gaan. 


Daardoor kom je erachter hoe je kind over bepaalde dingen denkt, wat hem bezighoudt en waar hij vrolijk van wordt. Je leert elkaar echt beter kennen en dat versterkt jullie band.


null
null

null

Bestel 'De vraag van vandaag' nu voor 15,95

Ideaal als cadeautje. Voor jezelf of voor een ander.

klik hier