Van strijd met je kind - naar in gesprek met je kind

Online cursus mét prentenboek, zodat jij leert hoe je in gesprek kan gaan op een manier die wél werkt

Hoe kan dat nou? Je hebt nét een gesprek gehad met je kind over zijn gedrag en nog geen half uur later, gebeurt éxact hetzelfde...
Je hebt het gevoel dat je net zo goed tegen een muur aan kan praten, want je boodschap lijkt totaal niet binnen te komen.


En je vraagt je af, wat doe ik nou fout? Hoe moet ik het nou aanpakken om ervoor te zorgen dat mijn kind wél iets leert van de gesprekken die je met hem hebt...

Ik zal je één ding vertellen. Stop maar met al die pedagogische en opvoedkundige gesprekken.


Huh? Waarom denk je misschien?

Het werkt niet. Je kind leert er niets van en het is negatief voor de sfeer én de band met je kind.


En als het dan toch niet werkt en ook nog eens de sfeer verpest, dan kunnen we er beter maar mee stoppen.

Maar wat dan wel?

Jij kunt leren hoe jij het gesprek met je kind kunt aangaan op een manier die wél werkt. Over zijn emoties, als hij geen fijne dag heeft gehad en niet lekker in zijn vel zit én als hij zich niet OK heeft gedragen. Op een warme, fijne en positieve manier.

Zodat je kind niet direct in de weerstand schiet, als je het gesprek met hem aangaat en jij niet meer het gevoel hebt dat je net zo goed tegen een muur aan kan praten. 


In mijn nieuwe online cursus leer ik je precies hoe jij het gesprek op een andere manier kan aangaan. Wat is er belangrijk, hoe zorg je ervoor dat je kind open staat voor wat je wilt zeggen, hoe kun je je kind ondersteunen bij wat hij moet veranderen en hoe kun jij ervoor zorgen dat je kind meer vertelt over wat hem dwars zit.


Je leert het allemaal, stap voor stap in deze cursus.. 

Op een simpele, nuchtere en praktische manier.


Van strijd met je kind - naar in gesprek met je kind

Wat ga je leren in de cursus 'Van strijd met je kind - naar in gesprek met je kind'?

Hoe reageer je op de emoties van je kind op een manier die wel helpt?

Je kind moet echt nog leren om om te gaan met zijn emoties. En dat gaat niet vanzelf, daar heeft hij jou bij nodig. Hoe kun jij je kind hierbij helpen? Zodat je je kind helpt, dat hij zich begrepen voelt en dat jij de situatie onder controle kunt houden.

Hoe jij er met jouw houding voor kunt zorgen dat het gesprek positief verloopt

De manier waarop jij het gesprek aangaat, bepaalt of je kind er open voor staat of juist volledig op slot gaat. In de cursus leer jij hoe je met een open houding het gesprek aan kan gaan, zodat je kind niet direct in de weerstand schiet en niks meer wil zeggen, maar juist openstaat om te vertellen en te leren.

Hoe je het gesprek aan kunt gaan als je kind niet wil praten 

Wat is nu eigenlijk realistisch om van je kind te verwachten op het gebied van gesprekken voeren? Waar ga je wel het gesprek over aan en wat mag je van het resultaat verwachten? En hoe ga je ermee om als je kind niet wil vertellen wat hem dwars zit? Je leert het allemaal in deze cursus. 

Hoe voer je een gesprek met je kind waarbij hij wél openstaat voor wat je te zeggen hebt

Stop met die zinloze, pedagogische gesprekken, maar voer het gesprek op een manier zodat je kind er wél iets van kan leren. In deze cursus leer je hoe je het gesprek voert op een manier zodat het wél zinvol is. Zowel voor jou, als voor je kind.

Bonus!

Naast de online cursus krijg jij van mij nog een hele toffe bonus, namelijk:

Het prentenboek: Ik voel, ik voel wat jij niet ziet en het is...


null

Bij jouw deelname aan deze cursus krijg je dit ontzettend waardevolle prentenboek, ter waarde van €24,95, cadeau. 


Wat is er zo bijzonder aan dit boek?

 • Dit prentenboek helpt je om het gesprek met je kind aan te gaan, om samen de dag door te spreken
 • Je leert elkaar met behulp van dit boek beter kennen en te begrijpen.
 • Het boek helpt je kind om gemakkelijker over zijn dag en emoties te vertellen. Over de leuke momenten, maar ook over de minder leuke momenten. 
 • Je kind leert over emoties en gevoelens op een speelse, luchtige manier
 • Je kind leert om op een meer open manier in gesprek te gaan en gaat niet direct op slot als je het met hem wilt hebben over zijn gedrag of emoties

Dit boek kun je op heel veel manieren inzetten om je kind meer te leren over emoties, om samen het gesprek aan te gaan (over de leuke én de minder leuke dingen) en elkaar echt te leren kennen en begrijpen.


In de bonusmodule in de online cursus laat ik je zien hoe je dit boek kunt gebruiken, zodat het een ontzettend waardevol boek wordt voor jou en je kind.

null


Wat is het resultaat als je met deze cursus aan de slag gaat?

 • Je hebt niet meer het gevoel dat je net zo goed tegen een muur kan praten, maar je kunt een gesprek met je kind voeren dat wél werkt
 • Je weet wat je wel en niet van je kind kan verwachten, zodat je ook relaxter kunt omgaan met dat lastige gedrag
 • Je leert elkaar echt kennen en begrijpen
 • Je weet hoe je je kind kan steunen en begeleiden, zélfs als hij zich lastig gedraagt
 • Je blijft niet langer hangen in negativiteit, maar kunt het gesprek aan gaan op een positieve, luchtige en speelse manier. Zodat je kind echt gaat leren hoe het anders kan
 • Je leert hoe je het gesprek aan kan gaan, ook als je kind niet wil vertellen wat hem dwars zit. 
 • Je krijgt een ijzersterke band met je kind


null

Wil jij niet meer die eeuwige strijd met je kind, maar op een fijne manier in gesprek met je kind?

Als je graag wilt dat het gezelliger wordt in huis, is deze online cursus echt een must-have. Annelies laat op een hele prettige manier zien hoe jouw aanpak op je kind overkomt en hoe je het anders kunt doen.
Ik merk dat de tips uit de cursus mij heel goed helpen in de communicatie met mijn 5-jarige zoon. Hij sluit zich minder af door mijn nieuwe aanpak en ik kan gewoon rustig blijven als hij bepaald gedrag vertoont.
Ben heel blij met de spiegel die Annelies in deze cursus voor houdt. Alle tips hebben heel snel effect op de sfeer in huis. Bedankt!
Nelleke Boer, moeder van een zoon van 5
Wow, wat een waardevolle informatie. Dit zorgt er echt voor dat ik op een andere manier het gesprek aanga met mijn jongens. Dank je wel, dit opent echt mijn ogen. Fijn ook dat alle video’s ook uitgeschreven zijn, dan kan ik het op mijn gemak rustig nalezen. Bedankt dat ik dit mocht testen!
Josée Tuinenburg, moeder van 3 jongens van 10, 8 en 5
Hele praktische en bondige cursus met rake voorbeelden. We konden er gelijk mee aan de slag. De handvatten geven ons rust, waardoor we ook op een rustigere manier met de driftbuien om konden gaan. Het is ook een mooie aanvulling op het boek 'Supermama's bestaan niet'. Kortom een echte aanrader, het heeft ons echt geholpen.
Susan Prevoo, moeder van 3 kinderen van 5, 3 en 2

Over mij

Mijn naam is Annelies Bobeldijk, dé opvoedexpert in Nederland voor ouders die ervan balen dat hun kind niet luistert en die iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen.


Ik heb jarenlang gewerkt als (kleuter)leerkracht. Daarnaast heb ik verschillende kindercoach- en opvoedcoachopleidingen gevolgd.  Zelf ben ik moeder van 4 jongens, Gijs (10 jaar), Siem (8 jaar), Jip (5 jaar) en Pim (2 jaar). Ik weet dus als geen ander dat de tips uit de boekjes in de praktijk heel anders uit kunnen pakken.


Ik word met regelmaat geïnterviewd als deskundige door allerlei landelijke media, zoals bijvoorbeeld RTL Nieuws, de Volkskrant, het Algemeen dagblad, en Nu.nl


In januari 2020 is mijn eerste boek verschenen, 'Supermama's bestaan niet', waarvan er inmiddels al ruim 8000 verkocht zijn.


Daarnaast ben ik de bedenker van de B.A.S.I.S. methode. Een methode die jou, stap voor stap, de basis leert van het liefdevol én duidelijk opvoeden van je kind. 


Want strenger worden is niet de oplossing, duidelijk worden wel. En dat kun je doen zonder te schreeuwen. 

Doe ook mee met de cursus 'Van strijd met je kind - naar in gesprek met je kind'

Zodat jij kan leren hoe je kan stoppen met die zinloze, opvoedkundige gesprekken, maar het op een manier aan kan pakken die wél werkt.


Ontzettend waardevol, voor jou én je kind.


 • Je leert hoe jij er met jouw houding voor kan zorgen dat je kind niet direct op slot gaat, als je een gesprek met hem wilt voeren over zijn gedrag en/of zijn emoties, maar meer openstaat en ook wil leren
 • Je leert hoe je het gesprek aan kan gaan, ook als je kind niet wil vertellen wat hem dwars zit
 • Je krijgt een ijzersterke band met je kind, omdat je elkaar echt leert kennen en begrijpen.


Kosten: 97 euro En jij krijgt het prentenboek 'Ik voel, ik voel wat jij niet ziet...' t.w.v. €24,95 cadeau

null