Al meer dan 8000 exemplaren verkocht

Het is onwijs frustrerend als je kind niet naar je luistert. Terwijl jij je juist zo voorgenomen had om een geduldige en consequente moeder te zijn. Maar als je kind na 10 keer nog niet naar je luistert, is het bijna een onmogelijke opgave om je geduld te bewaren. Dan hoor je jezelf toch weer die bevelen uitdelen, schreeuwen en als een politieagent optreden…


Dat kan anders. Strenger optreden is niet de oplossing. Duidelijk zijn wel. En dat kun je gelukkig doen zonder te schreeuwen.


Jij kunt ervoor zorgen dat je kind beter naar je luistert, terwijl jij rustig blijft.


In dit boek kom jij erachter wat jouw kind nodig heeft en hoe jij kunt reageren op het (lastige) gedrag van je kind.


Zodat de rust en de gezelligheid terugkeert in huis. Want weet je, supermama’s bestaan niet, maar met behulp van dit boek kom jij wel een heel eind in de buurt.

Marloes Michielsen

- Beumer

Moeder van 3 kinderen

Wat een superboek!

Wat een superboek. We zaten thuis best in een onrustige fase, sinds onze derde geboren is in november. Veel driftbuien, huilbuien en ik wist niet meer hoe ik er mee om moest gaan.


En toen kwam ik dit boek tegen. Het geeft mij echt veranderende inzichten en het is confronterend. Door het boek communiceer ik nu beter mijn zoon en geef ik hem meer de kans om zelf te ontdekken. Dank je wel voor dit fantastische boek.

Lilian Lucassen

- Meeuwsen

Moeder van 4 kinderen

Echt een dikke aanrader

Het boek is super om te lezen. leest heerlijk weg (en als je alle webinars gevolgd hebt hoor je Annelies gewoon vertellen terwijl je leest).
Echt een dikke aanrader! De tips gelijk bij de hand als het nodig is!

Over de auteur - Annelies Bobeldijk

Mijn naam is Annelies Bobeldijk, dé opvoedexpert in Nederland voor moeders die ervan balen dat hun kind niet luistert, omdat ze iedere dag strijd in huis hebben over alledaagse dingen.


Ik laat jou zien hoe het anders kan, op een nuchtere, praktische en humoristische manier. 

Zelf ben ik moeder van 4 jongens en ik weet als geen ander dat de tips uit de boekjes in het echt heel anders kunnen uitpakken. 

 

Bekend van o.a. RTL Nieuws, Trouw, de Volkskrant en Vriendin.

Elise Visser

Moeder van 2 jongens

Een aanrader voor iedere ouder

Wat een mooi en waardevol boek.


Dit boek gaat over mij, Je beschrijft herkenbare situaties en praktische voorbeelden waar ik echt iets mee kan.


Je schrijft heerlijk en het boek leest heel makkelijk. Ik volg je al jaren, maar het is heerlijk om alles bij elkaar te lezen in één boek. Ik ben blij met dit heerlijke, nuttige boek. Ik ga het als naslagwerk gebruiken, voor als ik weer eens ergens niet uitkom.


Dit boek is een absolute aanrader voor alle ouders. 

Marna de Bruijn

- Agaatsz

Moeder van 2 jongens

Fijn, duidelijk en helder boek

Wat een fijn, duidelijk en helder boek. Er staan goede voorbeelden in die je zeker aan het denken zetten.


Je kunt je hierdoor goed verplaatsen in (de ontwikkeling van) je kind. 

Dit boek geeft mooie, goede handvatten en is heel waardevol voor ouders / opvoeders van jonge kinderen. 


Door de vlotte schrijfstijl vind ik het heel prettig lezen. Zeker een aanrader!

 

Wat ga jij ontdekken in dit boek?

Dit boek bestaat uit twee delen. In deel I, Begrip is het begin, laat ik je zien waarom het zo belangrijk is dat je het gedrag van je kind beter gaat begrijpen. Ik laat je precies zien wat jouw kind nodig heeft en hoe jij hem kunt ondersteunen bij zijn ontwikkeling.


In deel II, Keep yourself together, laat ik je zien dat JIJ de sleutelrol in handen hebt als je wilt dat je kind beter gaat luisteren. Leer je eigen emoties en frustraties onder controle te houden.

Deel I: Begrip is het begin

  • Hoofdstuk 1: Hoe werkt het in het hoofd van je kind?         

Wat gebeurt er nu eigenlijk bij je kind, waardoor hij soms zo dwars en boos reageert? En hoe komt het dat jij de situatie vaak alleen maar erger lijkt te maken?


  • Hoofdstuk 2: Leren omgaan met emoties

Je kind gedraagt zich niet zo vervelend voor de lol. Hij moet echt nog leren omgaan met al die verschillende emoties. Maar wat moet je kind nu eigenlijk precies leren? En hoe kun jij je kind hierbij helpen?


  • Hoofdstuk 3: Voorkom dat je in een strijd belandt met je kind

Steeds maar weer die terugkerende discussies met je kind, 100 keer uitleggen waarom iets niet mag, soms word je er gek van. Hoe kun je voorkomen dat die simpele, alledaagse dingen steeds maar weer eindigen in een strijd?


  • Hoofdstuk 4: Luisteren naar je kind

Het is belangrijk om te leren luisteren naar wat je kind te zeggen heeft. Juist omdat je kind dan zélf ook beter gaat luisteren. Maar hoe doe je dat nu, luisteren naar je kind, zonder dat je kind vervolgens alles kan bepalen?

Deel II: Keep yourself together

  • Hoofdstuk 1: Jouw manier van opvoeden

Er zijn verschillende manieren om je kind op te voeden. De manier waarop je je kind opvoedt heeft heel veel impact op het zelfbeeld van je kind. Jij kunt je kind maken of breken. Wat voor opvoeder ben jij?


  • Hoofdstuk 2: De valkuil liefdevol opvoeden

Jij wilt begripvol en liefdevol met je kind omgaan. Maar dat betekent niet dat je kind alles mag bepalen en alles mag. Maar het is onwijs lastig om niet in die valkuil te stappen.


  • Hoofdstuk 3: De middenweg tussen autoritair opvoeden en pamperen

Je wilt geduldig en begripvol zijn, maar als je kind na 10 keer vragen nog niet luistert, word je uiteindelijk toch boos en verlies je je geduld. Je voelt je steeds meer een politieagent. Zo wil je helemaal niet zijn, het moet toch anders kunnen?


  • Hoofdstuk 4: Het grote misverstand over straffen

Het blijft een lastig punt. Wat kun je doen als je kind niet naar je luistert. Werkt straffen nu wel of niet? Hoe pak je het aan als je kind zich niet aan de afspraken houdt?


Wat een fijn boek is dit! De titel alleen al maakt dat je als moeder het gevoel hebt er niet alleen voor te staan. Het is een duidelijk boek, de dingen die beschreven staan kan je makkelijk toepassen in de dagelijkse omgang met kinderen. 


Ook heb ik dingen gelezen die ik als vanzelfsprekend ervaar maar die makkelijk naar de achtergrond verdwijnen. Door dit weer te lezen in dit boek ben ik mij weer meer bewust geworden over mijn omgang met mijn kinderen. 


Een boek dat voor iedereen goed te lezen is en je snel in de praktijk kan toepassen. Ik raad het boek zeker aan andere moeders aan!

Esther de Vos

Bestel het boek 'Supermama's bestaan niet' voor €24,95

Een musthave als je graag wilt dat je kind beter naar je luistert