Ontdek wat jij kunt veranderen om ervoor te zorgen dat jouw kind beter gaat luisteren

Vraag een gratis telefonisch adviesgesprek aan

Herken jij dit?

  • Je baalt ervan dat je alles 10x moet vragen aan je kind
  • Je zou heel graag willen dat je kind gewoon eens zou luisteren als je wat vraagt
  • Alle dagelijkse dingen eindigen keer op keer weer in een strijd
  • Je merkt dat je steeds meer moppert en bevelen uitdeelt, terwijl je zo graag een lieve en een leuke moeder zou zijn, maar zo voel je je momenteel helemaal niet

Ja? Gaat dit over jou?


Wees gerust: je bent niet de enige. Heel veel moeders met wie ik werk lopen hier tegen aan.


Je wilt het graag anders doen, maar je weet niet hoe

Je wilt geen bevelen uitdelen of op een autoritaire manier met je kinderen omgaan, maar het lijkt nog wel de enige manier te zijn die werkt. Je probeert het wel hoor, je vraag het eerst 10x vriendelijk, maar daarna is je geduld toch echt op en hoor je jezelf schreeuwen.


Je weet gewoon niet hoe je er op een positieve manier voor kan zorgen dat je kinderen gaan luisteren. En dat is jammer. Want als je wel zou weten hoe je dat kon doen dan zou het jou wél lukken om ervoor te zorgen dat je kind beter gaat luisteren.

90% van de problemen op het gebied van 'niet luisteren' zijn te verhelpen

Gelukkig kan het ook anders. Het hoeft niet zo te gaan. Je kunt er ook voor zorgen dat je kind naar je luistert, terwijl jij rustig blijft. 


90% van de problemen op het gebied van 'niet luisteren' zijn te verhelpen als jij op een andere manier leert reageren op het gedrag van je kind. Ik zeg altijd:

'Opvoeden draait niet om het gedrag van je kinderen, opvoeden draait om jouw reactie op dat gedrag.'


Hoe zou het voor je zijn als:

  • Je kind naar je zou luisteren, zonder dat je eerst hoeft te dreigen met straf
  • De alledaagse dingen zonder strijd zouden verlopen
  • Jij minder vaak zou ontploffen, omdat je voelt dat je grip op de situatie hebt en je het ook op een rustige manier kunt oplossen


Ervaringen van anderen

Na, een fijn, duidelijk, telefonisch consult, heb ik weer een helder beeld waar ik op verder kan bouwen. Als jezelf wilt veranderen kan dat! En daar hoort vallen en opstaan bij.

Els Coenen

Ik heb het adviesgesprek ervaren als betrokken, geinteresseerd en praktisch. Een luisterend oor, meedenkend en eerlijk. Ik kan weer verder. Dank je wel

Larissa van Beek

Met het ritme, wat extra geduld en jouw tips gaat het nu veel beter! Door te luisteren naar mijn zoon en duidelijk te zijn wat ik verwacht en daarbij zijn blikveld te bekijken, zijn de discussies minder. Veel meer gezelligheid in huis!

Simone van der Vliet 

Wil jij er nu eindelijk eens voor gaan zorgen dat jouw kind gaat luisteren?